With Pride

Foto: Wilco Kalbfleisch

Organisatie – IHLIA LGBT Heritage
Project – With Pride
Functie – Projectleider
Periode – juli 2018 – heden

Over IHLIA LGBT Heritage
IHLIA LGBT Heritage, is de erfgoedorganisatie met een maatschappelijk relevante en onmisbare collectie. IHLIA houdt zich bezig met het verzamelen en toegankelijk maken van informatie op het terrein van de lhbti-gemeenschap. In 2018 vierde IHLIA haar veertig jaar bestaan.

Over With Pride
In verschillende werelden, met ieder een specifiek tijdsframe en thema, beleeft de bezoeker de turbulente geschiedenis van veertig jaar lhbti-emancipatie en wordt de sfeer van die jaren voelbaar. Bijzondere stukken uit de collectie van IHLIA en persoonlijke verhalen vanuit de gemeenschap scheppen een beeld van wat de emancipatiestrijd heeft opgeleverd voor lhbti’ers en voor de samenleving als geheel.

Nederland vervult internationaal gezien een voortrekkersrol in het bereiken van gendergelijkheid en sociale acceptatie van lhbti’ers. Toch is er nog altijd geweld en discriminatie. De tentoonstelling biedt mogelijkheid tot reflectie: er is al veel progressie geboekt, maar er is ook een weg te gaan. Wat heeft de strijd opgeleverd? En waar moeten we nog naar streven?

With Pride laat zien dat de lhbti-strijd onderdeel is van een bredere maatschappelijke verandering die niet alleen een minderheid, maar ons allemaal aangaat. Om een zo divers mogelijk publiek te bereiken, trekt With Pride na de centrale expositie in de OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam) met een reizende tentoonstelling door het land.

De tentoonstelling in de OBA Oosterdok was van 8 november 2018 t/m 22 februari 2019. Tijdens 2019 en 2020 zal With Pride op verschillende locaties in Nederland te zien zijn.Advertentie