Melanie Bonajo / Progress vs Sunsets

Organisatie – Melanie Bonajo
Project – Film Progress vs. Sunsets
Functie – Producer
Periode – December 2016 – december 2017

Melanie Bonajo, Progress vs. Sunsets, 2017, HD Video, Courtesy: AKINCI

Over Progress vs Sunsets
De grootste helden van YouTube zijn dieren. Duizenden filmpjes met beesten in de hoofdrol, zowel gedomesticeerd als wild, worden dagelijks geüpload. Ze worden grif bekeken door kinderen voor wie dit vaak de belangrijkste informatiebron is. Aan de hand van clips waar ze zelf in gemonteerd zijn, vraagt Melanie Bonajo een groep lagere schoolleerlingen naar hun ideeën over milieu en dierenwelzijn. De antwoorden verraden een vervormde blik op de natuur maar ook een flinke portie onversneden idealisme en empathie. In het tweede deel van de film nemen de kinderen wraak op de vervuilende grotemensenwereld door verkleed in fantasiepakken een autowrak te lijf te gaan. (Tekst: IDFA)